top of page

Saxofoonles

Kinderen kunnen vanaf ongeveer de leeftjijd van 8 jaar beginnen met saxofoon spelen. Jongere/kleinere kinderen kunnen eventueel eerst op de gebogen sopraan beginnen. Deze instrumenten zijn kleiner en minder zwaar dan een altsax. 

In de les wordt aandacht besteed aan de blaastechniek, het technisch beheersen van het instrument, muziek lezen en natuurlijk ook om een lekkere solo weg te geven.

 

Ook voor volwassenen is de saxofoon een geschikt instrument. Lessen kunnen Indvidueel of kleingroeps. De nadruk ligt op het spelen als ontspanning, je muzikaal kunnen uiten en leren in je eigen tempo.

De gevorderde saxofonist kan bij mij ook zijn/haar speel verder ontwikkelen. Toonvorming, techniek, genrekennis, repertoire zijn kernwoorden.

 

Ik ben gespecialiseerd in lichte muziek, improviseren en theorie.

 

Neem gerust contact met me op voor verdere informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

De saxofoon.
 
Wie had gedacht dat de saxofoon zo populair zou worden toen hij in 1842 werd uitgevonden door Adolphe Sax om militaire orkesten te versterken met zijn geluid.Het succes bleef uit tot de jaren 20 vorige eeuw, toen er een ware rage ontstond in Amerika. Er kwam zelfs een verbod om tussen 20.00 ’s avonds en 07.00 ’s ochtends te spelen wegens overmatig burengerucht. Sindsdien is de saxofoon niet meer weg te denken met name in de jazz en pop muziek.
Societeit Engels 7 november 2015

Societeit Engels 7 november 2015

Klik op de foto om het filmpje te zien

Klik op de foto om het filmpje te zien

Sinds 2001 verzorg ik saxofoonlessen bij BplusC, Leiden en omstreken. Momenteel op locatie Wassenaar)

www.bplusc.nl

bottom of page