top of page

2014

14 december

Kerstconcert Muziekacademie 2014

Zondag 14 december j.l was weer het grote kerstconcert op de MDH.

De saxen speelden de kerststerren van de hemel. Zij waren ook in goed goed gezelschap van de trompettisten op Jingle Bells en We Wish You A Merry Christmas.

10 oktober

XL Funky Sax Band bij Muziekmarathon, Sassenheim

XL Funky Sax Band speelden op de muziekmarathon van Muziekvereniging Crescendo, Sassenheim. Er werd 25 uur nonstop muziek gemaakt door allerlei muziekgezelschappen. Daarbij werd geld ingezamelt voor de stichting 'Make A Wish' en het leerlingenorkest van de vereniging.

12 september

Osger Weekend, Oegstgeest

Voor de gelegenheid een saxofoon kwartet samengesteld met top meiden uit Leiden. Repertoire was breed. Van Ludwig van Beethoven tot Victor Borkent

Het optreden vond plaats in Het Dorpscentrum, een omgebouwde kerk met een heel mooi akoestiek.

29 juni

Midzomer Festival Kasteel Poelgeest

XL Funky Sax Band speelt om en om met Axel Hagen kwartet.

Het weer was heerlijk, de ambiance was mooi en het swingde de pan uit.

21 juni

Studio sessie Blow&Co

Op 21 juni zijn wij de opnamestudio op het conservatorium, Den  Haag ingedoken om echte professionele opnames te maken. Wij hebben 3 stukken opgenomen. Het was een hele leuke en spannende ervaring voor de muzikanten en het resultaat mag er wezen!

Wil je meer weten over Blow&Co, klik hier

15 juni

Soulville Jazzfestival, Kijkduin

Blow&Co traden op tijdens het Soulville Jazzfestival. Een event voor jeugdige jazzmuzikanten.

18 mei

The Hague Jazz Project in Duinzigt, Oegstgeest. Met Ack van Rooyen en Frits Landesbergen.

Geweldige middag. Muzikale ontmoeting van Ack en Frits met THJP. Ack speelde ontroerend mooi op o.a. Serenity, een compositie van zijn broer Jerry.

Frits Landesbergen was te gast op drums maar liet ook op de vibrafoon in het stuk Django zijn muzikale gemak en virtousiteit horen.

18 mei

Workshop Frits Landesbergen.

Frits Landesbergen gaf vooraf het concert met The Hague Jazz Project een workshop. 10 leergierige saxofonisten deden mee. Frits praatte over hoe belangrijk het is dat wat je speelt swingt en liet dat ook zelf horen met 'Sweet Georgia Brown' die hij in zijn eentje speelde op de vibrafoon.

16 mei

Voorspeelavond BplusC in Wassenaar

Saxofoonleerlingen speelden de sterren van de hemel op een lekker bluesje. Ook schitterde ze met viool, drums en piano-leerlingen samen in de voor de gelegenheid gerarrangeerde Calypso.

13 april

Jazzmiddag in Café Maaldrift

Jazzbands van Jazzschool Den Haag en BplusC in Leiden traden op in Café Maaldrift ( ventweg A44).

Meerdere combo's met vocals onder leiding Victor traden op en de Funky XL Sax band van mij sloot de middag af met  nummers van o.a. Madness, Dusty Springfield en George Benson.

16 maart

Workshop 'jammen' in Duinzigt, Oegstgeest

Maar liefst 20 deelnemers aan de workshop. Eerst hebben wee een aantal nummers doorgenomen die vaak op jamsessies wordt gespeeld. Daarnaast gaf ik wat tips over hoe je je muzikaal kan voorbereiden voor een jamsessie en over hoe het op een (jazz) jamsessie er aan toe gaat.

Ook speelde een van Victor Borkent's bandjes van Jazzschool Den Haag en de Jazzperados van Bplus ( onder mijn leiding).  De middag werd natuurlijk afgesloten met een knallende jamsessie. De workshop deelnemers gingen er enthousiast op de jamnummers meespelen.

18 januari

Blow&Co in de Q-bus, Leiden

Tijdens de Leidse Jazzweek traden jongeren jazzband Blow&Co op in de Q-bus in Leiden.

Please reload

bottom of page